Forskjellige crossmotorsykler

5514152611_a15db1e6c2_bCross kjøring er en sport hvor man kjører motorsykkel over en bane som enten er dekket med jord, sand eller et lignende materiale. På grunn av underlaget og ofte oppsettet av cross banen så er det nødvendig med spesielt utstyr og spesiallagde motorsykler når man skal begynne å kjøre cross. Det finnes utstyr som er laget kun til å brukes når man kjører cross, og det gjelder både beskyttelsesutstyr og motorsykler.

Crossmotorsykler

Når man skal starte opp med å kjøre cross så kan det hende at man føler at man leter seg blind. Det kan være vanskelig å vite hva man ser etter og hva man bør gå for, og ikke minst hvor mye penger man skal bruke. Det finnes heldigvis forskjellige prisklasser innen crossmotorsykler og hvis man bruker litt tid på å lete så bør man klare å finne noe som man føler passer.
Honda og Suzuki er to merker som er nevnt veldig mye innen crossmotorsykler. Her kan man finne flere forskjellige modeller innenfor samme merke og da gjelder det å lese seg mer til hva man ser etter i en crossmotorsykkel. Blant annet så kan oppsettet på sykkelen variere. Det kan være en crossmotorsykkel som er høy eller så kan det være en som er lav. Dette kan være oppsettet foran på sykkelen og vil variere hvordan man blant annet sitter på sykkelen.
Det finnes så klart også forskjellige størrelser på motoren på en crossmotorsykkel og her kommer det også mye an på hva man selv ønsker. Hvis man har litt erfaring eller kjenner noen som har det så kan det være enklere å bestemme seg for en crossmotorsykkel. En annen ting som man bør gjøre er og alltid prøvekjøre crossmotorsykkelen før man kjøper den.

Minicrossmotorsykkel

Cross kjøring er ikke noe som kun kan kjøres av voksne. Det er klart at det
er mange voksne som har cross kjøring som hobby eller at de deltar i konkurranser, men cross kjøring kan man faktisk begynne med allerede når man har fylt fem år.
Det er mange klubber og baner som har spesielle oppsett for de yngre som driver med cross kjøring men her må man også huske på at det må spesielt utstyr til også. En femåring kan så klart ikke kjøre samme crossmotorsykkel som en voksen, så derfor er det blitt laget crossmotorsykler som er beregnet for de yngre kjørerne. Det som blant annet kjennetegner en crossmotorsykkel for de mindre er så klart det at det er mindre motor på motorsykkelen. I tillegg så er den i en mindre størrelse, slik at den er tilpasset en mindre kropp. Noen av crossmotorsyklene har en aldersgrense, så dette bør man holde øynene oppe for.
Man kan også finne crossmotorsykler som er beregnet for de mindre kjørerne, men som da enkelt kan bygges om til å passe de eldre kjørerne. Det betyr at man kan ha motorsykkelen over mange år og bruke den til tross for at man blir eldre. Dette bør man undersøke før man foretar noe kjøp.