Fremgangsrike nordmenn innen cross

3741568808_63058a617cCross kjøring er en sport som har vokst mye i Norge de siste 10 årene og har blitt en sport som mange har som hobby, i tillegg til at det arrangeres flere og flere konkurranser innen sporten også. Cross kjøring er noe som man kan starte med allerede etter fylt fem år og det er da satt opp egne klasser for dem aller yngste. Det er noen cross kjørere som har gjort det bedre enn andre i Norge, og har skapt et kjent navn for seg selv innen sporten.

Andre` Visdal Villa

Det finnes noen kjente navn innen cross kjøring og Andre` Villa er en av dem. Han er født i 1982 på Lillehammer og er et godt kjent navn innen cross kjøring. Navnet hans ble blant annet kjent i Norge etter han vant verdensmesterskapet i Freestyle Motorcross. Etter at Andre` Villa vant den konkurransen så ble han tilbudt en plass i den verdenskjente konkurransen X Games, som skulle da arrangeres i Los Angeles i 2008. Andre` Ville var da en av tolv cross kjørere som ble tilbudt en plass. Dette var ikke første gangen han var tilbudt plass i X Games. I 2006 så hadde Andre` Villa også en plass i konkurransen, men røyk dessverre korsbåndet i kneet og fikk ikke vært med i konkurransen.
Det skulle ikke bli siste skaden Andre` Villa skulle få i forbindelse med cross kjøring. I 2008 så brakk han begge bena i leggen da han måtte hoppe av motorsykkelen under en konkurranse i Polen. I 2011 så brakk han lårbenet, da også i Polen, under en treningsrunde.

Kenneth Gundersen

Kenneth Gundersen er en nordmann som er kjent innen cross kjøring og har drevet med cross kjøring i mange år allerede. Han er født i 1981 på Lørenskog og allerede i 1984 fikk han sin aller første crossmotorsykkel. Det var nok en hobby og en sport som falt godt i smak hos Kenneth Gundersen for allerede i 1992 så var han med på sin aller første konkurranse innen cross. Det var et internasjonalt løp han da var med på og det ble arrangert i Skottland. Kenneth Gundersen ga seg ikke innen sporten og i 1996 så var han med i NM i junior klassen innen cross. Han vant da hele konkurransen. I 1997 så var Kenneth Gundersen med i VM innen cross for aller første gang. VM ble det året arrangert i Finland og Kenneth Gundersen kom på 16. plass i første runde. Han måtte dessverre bryte i andre runde. Samme året så vant han NM i junior klasse igjen, i tillegg til at han vant MX2. Totalt i MX2 som stod for EM i cross det året så kom han på en femte plass. I 1999 så fikk Kenneth Gundersen vært med på en full VM runde for første gang. Fra løpene han deltok i under VM så var beste resultatet hans sjette plass og totalt i VM så kom han på 19. plass.