Jenter som kjører motorcross

genneteEr du litt tøffere enn de fleste og ønsker å slå gutta? Da kan motorcross være noe for deg!Motorcross har dessverre vært dominert av gutta i alt for mange år og så sent som i 2008, måtte jentene nøye seg med å kjøre i guttas pause under Norgesmesterskapet på Bjørkelangen. Nå er sporten i endring og flere jenter kommer til banene rundt i hele landet.

Det er ikke alle jenter som får sin første motorcross-sykkel som 5 åring, men det gjorde fjorårets Norgesmester Genette Våge. Hun har kjørt motorcross siden 2003, har vært en stor ambassadør for sporten og har kanskje vært en bidragsyter for at flere jenter i ung alder vil kjøre motorcross. Hun viste også i 2011 at det er mulig å slå gutta, da hun som første kvinnelige utøver tok bronsemedalje i en ren gutteklasse.

Flere motorcrossklubber har de siste årene startet med egne samlinger for jenter. Klubbene har blitt flinkere til å tilrettelegge for de som ikke har noe erfaring, og for å få til gode samlinger har flere lokale klubber startet å samarbeide om rekrutteringsarbeidet. Norges Motorsportforbund har endret seg mye siden 2008 og har satt rekrutteringen av jenter høyt på listen.