Nødvendig utstyr for crosskjøring

2110315426_3b49d9a771Cross er en sport som går ut på at man kjører motorsykkel på en velegnet bane. Denne banen vil være dekket av enten sand eller jord og er spesielt tilpasset denne type kjøring. Som i veldig mange andre typer sport så er det satt krav til ulik type utstyr som man må bruke når man kjører cross. Dette er til for at man skal være så sikker som mulig når man driver med sporten.

Hva trengs

Det er noen ulike ting som man må sørge for å ha i orden før man begynner å kjøre cross. Det ene er blant annet at man må sørge for å ha lisensen sin i orden. Dette er en lisens som man må ha både for å kunne kjøre trening og for å kunne delta i konkurranser. Denne lisens får man utdelt ved å være med på et lisenskurs, der man får åtte timers teorikurs og åtte timers kurs om kjøreteknikker. Når man har fullført dette så får man tildelt lisensen.

Praktisk utstyr

Med tanke på at cross går ut på at man kjører motorsykkel, gjerne over en humpet bane hvor det er mange hopp og krumme svinger, så er det greit å ha en oversikt over hva slags utstyr man trenger for å beskytte seg best mulig. Hvis man skal delta i ulike løp eller konkurranser så må man alltid sørge for at det utstyret man kjøper er godkjent under de ulike sikkerhetskravene. Så lenge man har sjekket det så kan utstyret være i hvilken fasong eller farge en selv ønsker.
Kravene som er satt innen sikkerhetskravene til cross utstyr dekker hjelm, bryst og rygg skjold, hansker og støvler. Dette er forskjellig utstyr som man må ha når man kjører cross, og man må sørge for at det man kjøper er godkjent under sikkerhetskravene. Hjelmen som brukes under cross kjøring skal alltid være CE merket. Det finnes også noen krav som er satt til klærne man skal ha på seg under kjøringen. Det skal alltid være en langarmet trøye og lang bukse og det skal alltid være laget av et brannsikkert stoff. Dette er utstyr som man skal ha for å kjøre cross.

Utstyr som anbefales

Det finnes da noe utstyr som det ikke er satt krav til men som anbefales å bruke under cross kjøring, rett og slett for å være mer sikker. Utstyret som går under anbefalninger er blant annet knebeskyttere, ryggskinne, nyrebelte og albuebeskyttere. Hvis man ikke ønsker å kjøpe alt utstyret hver for seg så finnes det nå jakker som fungerer som en beskyttelse. De har da både albuebeskyttere, ryggskinne, nyrebelte og brystskjold bygget inn i jakken. Det finnes også vester som har samme funksjon. Disse sies å være enklere og lettere å kjøre med, men man er fortsatt ekstra beskyttet, spesielt rundt ryggen og ryggraden. Det anbefales også ofte om at man bruker kjørebriller når man kjører cross. Dette kommer av at det ofte spruter opp grus og småstein når man kjører på banen.